-
22/6/2015
Her kim sanatın hayatı daha insani kılacağına inanıyorsa, safdildir. 
-
8/6/2015
Aşağıdaki pasajlar, Baudrillard’ın Fransa’da sağın yükselişe geçtiği bir dönemde yapılacak ulusal seçimler vesilesiyle 7 Mayıs 1997’de Libération’a yazdığı “Le Conjuration des Imbéciles” başlıklı yazıdan alındı. 
-
22/5/2015
Zaman zaman, kendi sınırlarının ötesine geçebilen kahraman bir proleter de çıkar elbet: Açlıkla, soğukla, eğitimsizlikle mücadele edip olağanüstü bir irade gücü gösteren işçi, tüccarın oğlunun hiç cefa çekmeden yaptığını başarabilir. Ama işçiden bütün bunları gayet doğalmışçasına beklemek, hakarete denk düşen bir duyarsızlık göstergesidir. 
-
13/6/2015
Richard Wagner ve Anatoli Lunaçarski, “devrim ile sanat arasındaki dolambaçlı ilişkiler silsilesi” üzerine birer metin kaleme almışlardır. Wagner 1849’da, “Sanat ve Devrim”in ilk taslağına başlar. Ondan yetmiş sene sonra, Eğitim ve Aydınlanma Komiseri Lunaçarski, “Devrim ve Sanat” başlığını taşıyan kısa makalesinin ilk iki bölümünü yayınlar. 
-
9/5/2015
Foucaultcu bir mimar olmak, onun tezlerini tekrarlamaktan değil, bu tezleri aynı inandırıcılıkla genişletmekten geçiyor. İşin aslı, Foucaultcu bir mimarın kabul etmesi gereken ilk şey, Foucault’nun, mimarinin barındırdığı iktidarı hafife almış olduğu yolundaki paradoksal gerçektir.
-
18/4/2015
Superstudio, MoMA sergisinden bir sene önce, 2000-Tonluk Kent başlıklı bir model tasarlamıştı. Bu mega-strüktürün yurttaşları, bütün arzularının gerçekleştiği bir tekno-ütopyada yaşıyordu – tek koşul, akıllarından hiçbir muhalif fikrin geçmemesiydi, o zaman 2000 ton ağırlığındaki tavan başlarına çöküyordu. 
-
11/4/2015
Ev, emekten tasarruf sağlayan cihazların ortaya çıktığı 20. yüzyılın ortalarından beri ilk defa, yine köklü bir değişimin alanı durumunda. Ama bu değişimin ne anlama gelebileceği konusunda mimarlardan ses çıkmıyor. Mimarlık nasıl yaşayabileceğimizi hayal etmekten adeta vazgeçmiş, onun bıraktığı boşluğu büyük bir hızla teknoloji dolduruyor. 
-
8/3/2015
Sürrealizm, hareket içindeki erkek yoldaşları gibi, kadınların hayatlarına da bir kıvılcım gibi girerek onları kendini keşfe çağırmış, kendi seslerini bulmalarını ve kendi adlarına konuşmalarını sağlamıştır. Ama bu kadınların aynı zamanda "sürrealizm" adına da konuştuğunu unutmamak gerek. Sürrealizm her ne olmuş ve her ne olacaksa, onların sözlerinin ve eserlerinin de bunda payı vardır. 
-
6/3/2015
COLL.EO, bu performansta, Jonah Peretti’nin 2001 tarihinde yaptığı Sweatshop adlı özgün performansı yeniden icra etti. 
-
21/2/2015
Sanat endüstrisi alanında yeni bir tür peyda oldu: sanat yöneticileri. Saygın okullarda eğitim alan bu türün mensupları, nasıl başka malların üretiminde ve pazarlamasında bir sevk ve idare söz konusuysa, sanatın da aynı şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyorlar. Bu inançları yüzünden herhangi bir suçluluk duymuyorlar, öyle romantik takıntıları da pek yok. 
-
30/1/2015
Bir zamanlar, sanatçıların eserlerinin sergilenmesi karşılığında ücret almaları gerektiğini düşünecek kadar saf bir sanatçı varmış. Katıldığı pek çok projede bu konuda ısrar ettiğinde yaşadığı olumsuz deneyimlere rağmen, elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyormuş...
-
16/1/2015
Uygarlıktan ve kültürden, hiçbir zaman bugünkü kadar çok bahsedilmemişti – yok olan şey hayatın ta kendisiyken. 
-
14/1/2015
Mücadelenin merkezine tek bir alanı koymaktan kaçınmalıyız. Psikanalizin sorunu devrimci hareketin sorunudur, devrimci hareketin sorunu deliliğin sorunudur, delilik sorunu sanatsal yaratımın sorunudur. 
-
27/12/2014
Çağdaş sanat, her şeyden önce çeşitli krizlerin yaşandığı bir dünyada varlığını sürdürüyor: Hızlı sanayileşmenin yanı sıra, “sanayi-sonrası” harabelerin damgasını vurduğu bir dünyada. Irkçılığın, cinsiyetçiliğin, eşitsizliğin ve ekonomik kaosun ortasında...
-
6/12/2014
Julia Pastrana, 1834’te Batı Meksika’nın dağlarında dünyaya gelir. Doğduğunda annesi, Julia’nın görünüşünde doğaüstü güçlerin etkili olduğuna vehmeder. Yerli kabileler, ölü-doğum ve sakatlıklardan, şekil değiştiren bir kurt-adam cinsi olan "naualli"nin sorumlu olduğuna inanmaktadır. 
-
24/11/2014
Yeni Tate Modern aslında bir sanat galerisi olmayacak, kültürümüzün bir sanat galerisine ihtiyacı olsa bunun neye benzeyebileceğini gösteren, gerçek boyutlarda bir maket olacak. 
-
15/11/2014
Burjuvazi hiçbir zaman devrimci olmadı. Sadece başkalarının onun yerine devrimi kotarmasını sağladı. Kabına sığmaz olmuş muazzam bir halk enerjisini önce yönlendirdi, ardından bastırdı. 
-
29/10/2014
Haacke uzun yıllar Cooper Union’da ders verdi ve ailesini geçindirmek için eserlerinin satışına bel bağlamak zorunda kalmadı. Bugün, onca zaman eserlerini kapılarından sokmamış müzelerin kendisine kucak açması gibi sıradışı bir durum yaşıyor. 
-
21/11/2014
Bizler koleksiyoncunun, sanatçının ne yaptığı hakkında en ufak fikri olmadığını varsayarız (ki bu varsayım çoğu zaman doğrudur) ve ortaya çıkan eseri bir yatırım aracı olarak satın almaktan öte bir hakkı olmadığını düşünürüz. Ortada paylaşılan bir çevre yoktur, dolayısıyla sanatçı ile hamisinin paylaştığı ortak bir dil, ortak bir dert de yoktur. 
-
23/10/2014
Meksika’nın devrimci sanat konusunda uzun bir tarihi vardır. Özellikle Rivera, Orozco ve Siqueiros, Meksika’daki devrim sırasında yaptıkları mürallerle tanınırlar. Bugün, Meksika’nın güneyindeki Oaxaca eyaletinde yeni bir sokak sanatının tohumları atılıyor. 