-
29/9/2020
Bu çalışmada Karl Marx’ın sermaye analizinden hareketle özgür zaman ("freed time") kavramını geliştirmeyi amaçlıyorum. 
-
19/9/2020
Erken Alman romantiklerinin arasında gösterilen Friedrich Schlegel, romantik bir şair ve yazar olmasının yanında, eleştirmen ve filozof kimliğiyle romantizmin felsefi temellerini atan kişiler arasında sayılır. 
-
18/8/2020
Bu çalışma, ontolojinin ve sanat felsefesinin temel kavramlarından birisi olan boşluk kavramını sanat ontolojisinde incelemeye odaklanır. Boşluk kavramı felsefenin ontoloji alanında her dönem temel bir tartışma konusudur. 
-
19/7/2020
Bu çalışma sanayi kentlerinin sektörel yapısında ortaya çıkan sanayisizleşme sürecini ele almaktadır. Bu sürecin altında yatan temel neden, sermayenin daha fazla kâr etme hedefiyle mekândaki hareketliliğidir. 
-
6/7/2020
Bu çalışmada, öncelikle kuramsal ve pratik etkinlikte yön değişikliğine sebep olan önemli kırılma anlarından ve tarihsel izleklerden geçilerek diyagramı koşullayan arka plan araştırılmış, daha sonra ise çağdaş mimarlığın iki metni üzerinden diyagramın ikili durumuna dair bir okuma yapılmıştır.
-
17/6/2020
Bu çalışmanın temel amacı edebiyat ile film arasındaki konu aktarımı ilişkisini incelemektir. Bu amacı gerçekleştirmek üzere, Marlen Haushofer’in Die Wand romanı ile Julian Pölsler’in yönetmenliğini yaptığı Die Wand uyarlaması anlatım biçimleri açısından karşılaştırılarak inceleniyor. 
-
5/6/2020
Bu tezde, İstanbul’da 2000’li yıllar özelinde; estetik ve politika arasında kurulmuş bağlantılar tartışılırken, Jacques Rancière’in teorisinden faydalanılarak tarihselleştirilen estetik politik eylem ve estetik kolektivite kavramları kullanılmaktadır. 
-
27/6/2020
Tezin amacı; metaforlar aracılığıyla kentsel deneyimi yeniden keşfetmek ve böylece kenti bireylerin anlam arayışlarının bir parçası haline getirmektir. Karaköy, gerek mekânsal ve toplumsal çeşitliliği, gerekse mekânsal örgütlenmede geçmişten gelen izleriyle önemli bir potansiyel taşımaktadır.
-
26/5/2020
Tez çalışması, Sigmund Freud tarafından kavramsallaştırılan tekinsizliği, kentsel mekânı anlamak, deneyimlemek ya da tekrar inşa etmek için taşıdığı potansiyeller üzerinden tartışmaya açmaktadır.
-
17/5/2020
Bu çalışma Batı ve Türk resim sanatında müzikle bağı bulunan sanatçıların müziksel duyarlılıklarının sanatlarına nasıl yansıdığının incelenmesine yöneliktir. 
-
9/5/2020
Bu çalışmanın amacı yerel yönetimlerin kentsel dönüşümle ilgili tanıtım filmlerinin hangi bakış açılarıyla hazırlandığının analizini yapmak ve 1980’den itibaren değişen rollerini kanunlar yoluyla inceleyebilmektedir. 
-
21/4/2020
Tezde, 1980’li yıllardan itibaren çağdaş sanat ortamında gündeme gelen arşiv malzemeleri ve hafıza biçimlerinin çağdaş sanat kurumlarının sergi pratiklerinde kullanım yöntemlerinin tespit edilmesi ve çağdaş sanat tarihine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. 
-
11/4/2020
Asıl mesleği mimarlık olsa da ressam ve yazar kimliğiyle de karşımıza çıkan Cihat Burak’ın sanatının resim ve edebiyat bağlamındaki ilişkisinin incelenmesi hedeflenmiştir.
-
28/2/2020
Fetolojiyi ve fetus imajını gücün sosyal ilişkileri terimleri içinde okumak göstermiştir ki kadın bedeni yalnızca fetusun yaşayıp büyüyeceği bir çevre olarak ele alınmaktadır. Teknoloji bu biyopolitikanın önemli bir parçası olsa da, ultrason fetus imajları bedenin bildiği, ürettiği ve yine bedenin bir uzantısı olan imajlar olarak da okunabilir.
-
19/2/2020
Tezin ilk amacı 1980’li yıllardan itibaren sanata damgasını vurmuş düşün insanlarının fikirleriyle birlikte gelişen yeni sanat anlayışlarına eğilmektir. İkinci amacı ise Dünya’da yaşanan sanatsal değişimle birlikte Türkiye’deki sanatsal değişimlere bakabilme olanağı sağlamaktır.
-
28/1/2020
Şehir planlama, niteliği gereği kamu ve toplum yararını esas alan bir kamu hizmetidir. 1980’li yıllarla birlikte, neoliberal politikaların etkisiyle planlamanın itibarsızlaştırıldığı, kamu yararının göz ardı edildiği uygulamaların arttığı yönündeki görüşler özellikle eleştirel düşünürler tarafından sıklıkla dile getirilmektedir.
-
19/1/2020
1930’lu yıllarda devletçi ekonomi modelinin bir sonucu olarak inşa edilen Sümerbank fabrikaları, yalnızca bulundukları kentte bir istihdam alanı yaratmayıp, erken Cumhuriyet dönemi yaşam pratiklerinin tanıtımı için de bir araç olmuşlardır. 
-
8/1/2020
Konut, modernleşme sürecinin en belirgin somutlaşma alanıdır. İstanbul’un kentleşme ve modernleşme süreci içerisinde de, barınma alışkanlıkları ve konuttan beklentiler günümüze dek birçok kırılma noktasından geçmiş, bu da konutun değişimini beraberinde getirmiştir. 
-
31/12/2019
Bu çalışmada, Uluslararası Üslup mimarlığının Türkiye Cumhuriyeti’ndeki etkileri ve başlıca örneklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Birinci bölümde, Osmanlı Devleti döneminde başlayıp, Cumhuriyet’in ilanıyla başka bir boyuta geçen Batılılaşma/modernleşme süreci ele alınmıştır.

-
21/12/2019
Çalışmanın odağı, Mural İstanbul’un uygulanmasını mümkün kılan belediye(ler), Mural İstanbul Organizatörleri, mural sanatçıları ve graffiticilerle yapılan görüşmeler aracılığıyla biyoiktidar, sanat ve sokak kavramsallaştırmalarının birbirleriyle ilişkileri içinde nasıl görünür hale geldiğini incelemek olacaktır.
