-
11/12/2019
Tez çalışması, mimarlık alanındaki maske açılımlarında, kavramın kökenine inilmediğini düşünerek; ilişkili kavramlar üzerine eğilmiş; bu kavramların maskeyle nasıl bir ilişki kurduğunu ortaya koymaya çalışmış ve kavramın çerçevesi için bir altlık oluşturulmuştur. 
-
26/11/2019
Bu çalışma küreselleşme süreci ve tüketim kültürünün mekânın değeri üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Problem, mekânsal değer kavramının tanımlanması, mekânın değerini etkileyen faktörlerin tespiti ve etki güçlerinin ortaya koyulması şeklinde ele alınmıştır. 
-
16/11/2019
Tez çalışması kapsamında Zingal Kereste Fabrikası’nın kuruluşu, bir sanayi yerleşkesi olarak Ayancık için önemi ve günümüze ulaşan yapılarının koruma değerleri araştırılmıştır. Kent belleğindeki unsurlar ve mekansal izler gözetilerek koruma önerisi geliştirilmiştir.
-
6/11/2019
Bu çalışmada görsel sanatlar alanına odaklanılarak bir sanat eserinin sanat eseri statüsü kazanması için gerekli olan toplumsal ilişkiler ağı içerisinde sanatçının ve sanat piyasası aktörlerinin rolü değerlendirilmektedir.
-
29/10/2019
Mimarlıkta çevreci yaklaşımlar, mimarlık kuramında doğa bağlamının tartışılmasıyla ilişkilidirler. Bu nedenle, önce coğrafya kuramında sonra da felsefede doğa kavramının yeniden sorgulanmasına yol açan Antroposen kavramı, mimarlıkta çevreci yaklaşımları da değiştirme potansiyeline sahiptir. 
-
15/10/2019
Çalışma, kentsel mekândaki olası deprem risklerini azaltmaya yönelik somut ve uygulanabilir bir kentsel yenileme/yenileştirme için, toplumsal barış ve adaleti gözeten bir toplumsal katılım modeli geliştirilmesini amaçlamaktadır. 
-
8/10/2019
“Kent Melankolisi” isimli bu tezdeki yaklaşım, değişen kent algısının birey üzerinde yarattığı melankolidir. Sanat dalları arasındaki ilişki dikkate alınarak (resim, sinema, edebiyat) yapılan bu çalışmada bireysel kent deneyimleri yer almaktadır. 
-
30/9/2019
Osmanlı’da bilinebilen ilk mimarlık tarihi metni olan "Usul-i Mimari-i Osmani"nin yayınlandığı tarih olan 1873’te başlayan ve 1908’de Meşrutiyetin ilanını müteakip sayıları artan süreli yayınlarda yoğunlaşan, geçmişin mimari ürünlerini konu alan yazılar, ele alınan coğrafyada mimarlık tarihi çalışmalarının da ortaya çıkış evresine işaret ederler.
-
18/9/2019
Çalışmamızın amacı, fotoğrafın belleğe katkılarının, sözlü ve yazılı kültüre oranla, sanıldığı kadar çok olmadığını ispatlamaktır. Hatta, fotoğrafın temel olduğu teknolojik gelişmelerin belleği öldürdüğü savunulacaktır. 
-
9/9/2019
Bu çalışma, konumlandığı semtin tarihsel ve kültürel mirasının ayrılmaz bir parçası olarak düşünebileceğimiz Bomonti Bira Fabrikası’nın metalaştırılarak bir yatırım alanı hâline getirilmesine ve büyük sermaye yatırımları ile dönüştürülmesine odaklanmaktadır. 
-
4/9/2019
Bu çalışma, emek ile kent arasındaki karmaşık ilişkiyi tarihsel olarak anlamaya yöneliktir. Araştırma, Bomonti Bira Fabrikası tarihinde yer alan emek deneyimlerini konu alırken, Bomonti semtinin tarihsel olarak toplumsal yapısını ve mekânsal dönüşümünü ortaya koymuştur.
-
5/8/2019
Bu çalışmada kentsel kamusal mekânların, kamusalın politik anlamı açısından irdelenmesi hedeflenmiştir. Kent insanını biraraya getiren kamusal mekânlar, çeşitli politik aktörler arasındaki güç mücadeleleri tarafından biçimlenirler.
-
25/7/2019
Hayvanların mitolojiye esin kaynağı oluşu ve mitolojinin de sanata esin kaynağı oluşu kaçınılmaz bir gerçektir. 
-
10/7/2019
Videonun sonsuz şekillerle işlenebilen ve modellenebilen esnek bir ortam olması, gerçekliğin başkalaştırılarak yeniden boyutlandırılmasında, dolayısıyla gerçeğin araştırılmasında son evre olan soyutlamaya ve yeniden somutlamaya olanak sağlamaktadır. 
-
1/7/2019
Kadın, ataerkil toplumlarda hane içinde nasıl evcilleştirilmişse; hayvanın da aynı evcilleştirme süreci içinde içinde oluşuna mizah ve hicivle yaklaşan Cihat Burak, bu ortaklığı görsel bir üsluba dönüştürmüştür. 
-
23/6/2019
Bu tez çalışması, bir altkültür olarak grafiti ve sokak sanatının hâkim kültürle iletişimini aktörlerin deneyimleri aracılığıyla incelemesi bakımından alana bir katkı sağlayabilecektir.
-
13/6/2019
Bu tezin temeli amacı, günümüz sanatının önemli isimlerinden biri olan Anselm Kiefer’in sanatının çözümlenmesi, kullandığı özel tema ve materyallerin anlamlarının ortaya konmasıdır.

-
4/6/2019
Bu tezin temel amacı, Sanayi Devrimi'nin sonucunda değişen sanat algısını İngiltere ve Osmanlı Devleti örneği üzerinden değerlendirmektir. 
-
20/5/2019
Karanlık öğesinin sanat tarihi boyunca sıkça kullanılmasına karşın karanlığın kullanımı konusunda Barok dönem özellikle öne çıkmıştır. Barok dönemde ışığın kullanımı biçim değiştirmiş, neredeyse karanlığın kullanımına dönüşmüştür.
-
9/5/2019
Bu tez kapsamında öncelikle doğa, kültür, insan ilişkileri incelenecektir. Bu ilişki sonucunda iklimden Rönesans aydın ve sanatçılarının ne şekilde etkilenmiş olabileceği araştırılacaktır. 