-
15/4/2022
Benim filmlerimin yarıya yakını seyirciyle buluşamamıştır. "Camın Teri", "Tahtacı Fatma" ve bunlar gibi daha birçok filmim yasaklanarak seyirciyle buluşamamıştır. Sanırım bir belgeselci için de en büyük acı budur...
-
30/3/2022
Bu çalışmada, sanatın neliğini, çeşitli sanat dallarında ve özellikle de sinema sanatındaki teknik sorunları çözümleyerek araştıran Eisenstein’ın sinema kuramıyla, sanatın neliğini sanatın amacını sorgulayarak araştıran Tarkovsky’nin sinema kuramı karşılaştırılmaktadır.
-
13/3/2022
Bu çalışma yayıncılık alanının çok boyutlu yapısı içindeki sembolik mücadeleyi, özel bir fuarcılık şirketi olan TÜYAP Fuarcılık tarafından kırk yıldır düzenlenen İstanbul kitap fuarlarının örnek dönemleri üzerinden görünür kılmak niyetindedir. 
-
15/2/2022
Bu tezde Brecht ve Adorno estetiği karşılaştırılarak sanat ve politika arasındaki ilişkinin nasıl konumlandığı incelenmiştir. Brecht ve Adorno arasındaki estetik farklılık, modern çağda sanat yapıtının anlamlandırması için önem taşımaktadır. 
-
27/1/2022
Bu tez deforme bedenin algılanış biçimlerinin tarih boyunca yaşadığı dönüşümleri temel alarak, sahne üzerinde bir komedi unsuru olarak nasıl yorumlandığına odaklanmaktadır. 
-
11/1/2022
Bu çalışmada, işçi sınıfının sinemada ilk örneklerden itibaren nasıl ve ne şekilde temsil edildiği ve bu temsilin Aki Kaurismäki sinemasında “Proletarya Üçlemesi”nde yer alan üç film üzerinden beyaz perdede nasıl sunulduğu ele alınmaktadır. 
-
12/12/2021
Rönesans döneminde yeniden keşfedilmiş olan Roma dönemi süslemelerinden adını alan grotesk biçim, uyumsuz olan formların yeni bir form oluşturmak için bir araya getirilmesidir... 
-
27/10/2021
Türkiye’de konut anlayışı 19. yüzyıl sonlarından itibaren geleneksel bağlamından kopmaya başlamış, kentsel mekân önemli bir dönüşüm sürecine girmiştir. Apartmanın “modern yaşam temsili” olarak kentsel mekâna katılmasıyla başlayan süreç, İstanbul kent morfolojisinde yaşanan değişimin başlangıcı olmuştur. 
-
9/10/2021
Bu çalışmada sanat sosyolojisi alanına büyük katkıları olan Pierre Bourdieu ve Howard Saul Becker’ın “sanat alanı” ve “sanat dünyaları” biçiminde kavramsallaştırılmış olan yaklaşımlarının karşılaştırmalı bir kuramsal analizinin yapılması amaçlanmaktadır.
-
26/9/2021
Bu çalışmanın genel amacı Heidegger ve Badiou'nun hakikat görüşlerini Platon ile bağlantısında göstermektir. 
-
9/9/2021
Sinematograf, 20. yüzyılın başlarında ticareti yapılan ve kullanımı yaygınlık kazanan bir teknik nesnedir. Bu devrim niteliğindeki aygıt; kısa sürede, tüm sanat dünyasının çehresini değiştirmiştir çünkü artık tüm sanatların birleşimi olarak görülen sinema sanatının doğmuş olduğu düşünülmektedir.
-
24/12/2021
Bu tezde, çağdaş sanat eserlerinin müzelerde toplumla paylaşılması sürecindeki ana aktörlerin rolleri belirlenmektedir.
-
6/7/2021
Propagandanın bu dönemdeki başarısını teknolojinin araçlarına borçlu olduğu söylenebilir. Bu dönemde teknoloji ile yaratılan görsel dil propaganda için araç olmakla kalmamış; ideolojik tavrını göstermek isteyen sanat hareketlerini de etkilemiştir. 
-
10/8/2021
Tarih boyunca günün sosyal, politik ve ekonomik koşullarına göre şekil alan sanat, dönemin koşullarını yansıtmakla kalmamış, sergilediği eleştirel tutumla birçok şeyi değiştirmiştir. 
-
21/6/2021
Günümüzde seksen dokuz yaşında, multidisipliner çağdaş bir sanatçı olan Alejandro Jodorowsky'nin yaşamı, sanatı, sanat anlayışı ve sanat üretim biçimleri araştırılarak, sanatçının son yapıtı Sonsuz Şiir filmine dair bir okuma yapılmıştır. 
-
22/7/2021
Bu çalışmada Vahşet Tiyatrosu ile Bufon Tiyatrosu arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya konulmak istenmiştir. 
-
8/6/2021
20. yüzyılın ilk yarısı insanlık tarihinde en büyük değişimlerin yer aldığı bir dönem olmuştur. Bu kaotik iklim Paris'i sanat tarihinin en radikal akımlarının yer aldığı Avangard sanatın doğduğu yer hâline getirmiştir. 
-
25/5/2021
Çalışmada, yeni medyanın toplumsal değişime ve tüketim kültürüne etkisi, beğeni yargısının ve dolayısıyla tüketim eğilimlerinin ne şekilde dönüştüğü, bu mecralar aracılığıyla sermaye birikimi ile sermayeler arası akışkanlığın nasıl gerçekleştiği gibi sorunsallar tartışılmıştır.
-
13/5/2021
Bu çalışmada, kültür ve eğitim politikaları üzerinden, erken dönem Sovyet sineması değerlendirilmiştir. Sovyet sinemasının erken döneminden yedi film, çalışmada devlet kavramı için çizilen çerçeve üzerinden analiz edilmiştir.
-
27/4/2021
Türkiye'de Kabare Tiyatrosu denildiği zaman akla ilk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu gelmektedir. Haldun Taner ile Ahmet Gülhan, Zeki Alasya, Metin Akpınar'ın kurdukları Devekuşu Kabare Tiyatrosu Türkiye'deki Kabare Tiyatrosunun ilk uygulamalı örneğidir. 