-
9/10/2021
Bu çalışmada sanat sosyolojisi alanına büyük katkıları olan Pierre Bourdieu ve Howard Saul Becker’ın “sanat alanı” ve “sanat dünyaları” biçiminde kavramsallaştırılmış olan yaklaşımlarının karşılaştırmalı bir kuramsal analizinin yapılması amaçlanmaktadır.
-
26/9/2021
Bu çalışmanın genel amacı Heidegger ve Badiou'nun hakikat görüşlerini Platon ile bağlantısında göstermektir. 
-
9/9/2021
Sinematograf, 20. yüzyılın başlarında ticareti yapılan ve kullanımı yaygınlık kazanan bir teknik nesnedir. Bu devrim niteliğindeki aygıt; kısa sürede, tüm sanat dünyasının çehresini değiştirmiştir çünkü artık tüm sanatların birleşimi olarak görülen sinema sanatının doğmuş olduğu düşünülmektedir.
-
24/12/2021
Bu tezde, çağdaş sanat eserlerinin müzelerde toplumla paylaşılması sürecindeki ana aktörlerin rolleri belirlenmektedir.
-
6/7/2021
Propagandanın bu dönemdeki başarısını teknolojinin araçlarına borçlu olduğu söylenebilir. Bu dönemde teknoloji ile yaratılan görsel dil propaganda için araç olmakla kalmamış; ideolojik tavrını göstermek isteyen sanat hareketlerini de etkilemiştir. 
-
10/8/2021
Tarih boyunca günün sosyal, politik ve ekonomik koşullarına göre şekil alan sanat, dönemin koşullarını yansıtmakla kalmamış, sergilediği eleştirel tutumla birçok şeyi değiştirmiştir. 
-
21/6/2021
Günümüzde seksen dokuz yaşında, multidisipliner çağdaş bir sanatçı olan Alejandro Jodorowsky'nin yaşamı, sanatı, sanat anlayışı ve sanat üretim biçimleri araştırılarak, sanatçının son yapıtı Sonsuz Şiir filmine dair bir okuma yapılmıştır. 
-
22/7/2021
Bu çalışmada Vahşet Tiyatrosu ile Bufon Tiyatrosu arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya konulmak istenmiştir. 
-
8/6/2021
20. yüzyılın ilk yarısı insanlık tarihinde en büyük değişimlerin yer aldığı bir dönem olmuştur. Bu kaotik iklim Paris'i sanat tarihinin en radikal akımlarının yer aldığı Avangard sanatın doğduğu yer hâline getirmiştir. 
-
25/5/2021
Çalışmada, yeni medyanın toplumsal değişime ve tüketim kültürüne etkisi, beğeni yargısının ve dolayısıyla tüketim eğilimlerinin ne şekilde dönüştüğü, bu mecralar aracılığıyla sermaye birikimi ile sermayeler arası akışkanlığın nasıl gerçekleştiği gibi sorunsallar tartışılmıştır.
-
13/5/2021
Bu çalışmada, kültür ve eğitim politikaları üzerinden, erken dönem Sovyet sineması değerlendirilmiştir. Sovyet sinemasının erken döneminden yedi film, çalışmada devlet kavramı için çizilen çerçeve üzerinden analiz edilmiştir.
-
27/4/2021
Türkiye'de Kabare Tiyatrosu denildiği zaman akla ilk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu gelmektedir. Haldun Taner ile Ahmet Gülhan, Zeki Alasya, Metin Akpınar'ın kurdukları Devekuşu Kabare Tiyatrosu Türkiye'deki Kabare Tiyatrosunun ilk uygulamalı örneğidir. 
-
6/4/2021
Bu tezin konusu, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan süreçte tek resmî güzel sanatlar okulu olan Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kurulduğu 1882’den Güzel Sanatlar Akademisi adını aldığı 1928 yılına kadar sürdürdüğü faaliyetler ve kurduğu ilişkiler ağıdır.
-
21/3/2021
Bu çalışma, başlangıçta kültür ve sanat dergisi olarak yolculuğuna başlamış, zaman içinde önce bir galeri, ardından tiyatro ve başkaca farklı sanat etkinliklerine zemin olan Der Sturm hareketini konu almaktadır. 
-
11/2/2021
Bu tezde, felsefe, göstergebilim, psikoloji gibi farklı disiplinlerden yararlanarak 1960 sonrası çağdaş sanatta hayvanın bir medium olarak kullanıldığı eserler incelenmektedir. 
-
22/1/2021
Bu tez, Arap Körfez ülkelerindeki çağdaş sanat müzelerinin durumunu ve geleceğini inceler. Bölgedeki yeni sanat müzelerinin oluşumundaki sosyo-politik amaçları ve sanat koleksiyonlarının niteliğini anlamak açısından bir çerçeve sunmaktadır. 
-
4/1/2021
Fernando Arrabal Tiyatrosu'nda grotesk, yirminci yüzyıl insanını kuşatan iktidar, din, devlet, aile gibi kurumların ve Antonin Artaud'nun belirttiği gibi gündelik olanın insanda yarattığı vahşeti göstermek için kullanılır.
-
20/12/2020
Tez, Ulus Meydanı örneğine odaklanmakta ve Ankara'daki en önemli kamusal açık alanlardan biri olarak, 19. yüzyıldan itibaren ortaya çıkışı ve dönüşümü üzerine özel bir vurgu ile, hikâyesini anlamaya çalışmaktadır.
-
12/12/2020
Bu tezin amacı, Marshall Planı’nın finansal ve teknik yardım programları ve buna eşlik eden BM pratiği bağlamında Türkiye’de Amerikanlaşmanın ideolojik, politik, ekonomik, kültürel ve kurumsal programlaştırılmasıyla ilişkili olarak işçi konutu sorununun oluşumunu çözümlemektir.
-
9/11/2020
Bu çalışmanın amacı, Türk heykel tarihi içinde pek fazla üzerinde durulmayan ilk anıt tasarımlarını ve uygulamalarını gündeme getirmektir. 