-
20/7/2016
Çalışmanın amacı, dünyayı sarsan şiddet ve terör olaylarının, gelişen teknolojiyle birlikte daha da artarak önü alınamaz bir hale gelişini ve bunun çağdaş sanatta nasıl bir karşılık bulduğunu araştırmaktır.
-
17/7/2016
Kolaj, asamblaj ve montaj gibi teknikler kullanılarak oluşturulan heykellerin ilham kaynağı, modern toplumun montaj yapısıdır. 
-
5/7/2016
Mimarlık, bir disiplin ve meslek olarak, günümüzde hâlâ erkek-egemen doğasını korumaktadır ve mimarlık üzerine yapılan tarih ve tarihyazımı çalışmalarında kadınlar hâlâ geri plandadır. 
-
30/6/2016
Fotoğraf süreç içinde sanatın metalaşmasını sağlamış olsa da, aynı zamanda sanatın metalaşmasına, özerkleşmesine karşı gelebilmenin olanaklarını sanatçılara sunmuştur. Fotoğrafın bu gücü ile avangardın sanatla hayatı birleştirme davası birlikte iş görür.
-
26/6/2016
Bu çalışma, 20. yüzyıl başında modernizmin iki önemli ressamı Kazimir Maleviç ve Piet Mondrian'ın kare ve ızgara uygulamalarının, postmodernizm ve sonrasında çağdaş sanat içindeki örneklerle karşılaştırmalı olarak ele alınmasına odaklanarak, bu süreçte modernizm sonrasında kare formu özelinde yaşanan anlamsal dönüşümü ortaya koymayı amaçlar.
-
15/6/2016
Bu çalışmanın amacı Man Ray'in gerçeküstücülüğün en etkili olduğu dönemde yaptığı filmleri gerçeküstücü sinemanın özellikleri açısından incelemektir.
-
7/6/2016
Araştırmamızın konusunu, içerdiği materyal türü bakımından ve uygulama açısından farklı olan “plastik sanat galericiliği” alanındaki arşiv çalışmaları oluşturmuştur.
-
2/6/2016
Bu tez, Durumcu Enternasyonal’in geliştirdiği kavramsal araçların, Tafuri’nin eleştirisini aştığını ve halihazırdaki kent yaşamına hâlâ sağlam bir eleştiri getirebileceğini iddia eder. 
-
26/5/2016
Bu tez çalışmasında Türkiye’de 1990 sonrası çağdaş sanattaki politik dönüşümler ve eleştirel sorunlar irdelenmiştir.
-
19/5/2016
Bu çalışmanın amacı, İstanbul’da 2004’ten bu yana kentsel yenileme projeleri adı altında sergilenen gecekondu yıkımlarına karşı ortaya çıkan gecekondu direnişini bir taban (halk) hareketi olarak incelemek ve açıklamaktır.
-
11/5/2016
Gerilla reklamcılığın popülerleşmesiyle birlikte reklam şirketlernini gerilla sanatçılarına olan talebi artmıştır. Sanatçı reklam şirketleri için iş yaptığında onların sözcükleriyle işlerini üretmektedir. Bu da gerilla sanatının gerilla reklamcılık içinde distopyaya dönüşmesine yol açmaktadır.
-
5/5/2016
Bu çalışmada resimde yoksulların görünme süreci, bunun resim diline etkileri araştırıldı. Yoksul malzemenin sanatsal malzeme olarak kullanılması tartışıldı. 
-
28/4/2016
Bu araştırmanın amacı, 1950'ler ve 1960'lar döneminde batıda kurgulanmış “Gelecek Vizyonu”nu yansıtmak ve bu kurgu dahilinde tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş “Geleceğin Konutu” projelerini değerlendirmektir.
-
9/12/2013
Bu tez politik program ve mimari üretim arasındaki ilişkiyi ‘tasarım yoluyla demokratikleşme’ miti üzerinden inceler.
-
4/12/2013
Sanat ... politikanın değerlerini yıkar, onu yeniden tanımlar ve ... politikaya özgürlük getirir. Sanat, tıpkı devrim gibi, politikanın kahkahası görevini görür. Kahkaha hayatta ne rol oynuyorsa, sanat da politikada aynı işlevi görür.
-
25/11/2013
Tarihi evlerin müzelere dönüşümü, sadece müzecilik alanında yeni bir araştırma alanı değil, aynı zamanda mimarlık disiplini için de yeni bir konudur. 
-
15/10/2013
Mimarlık; çevresel etkenler, toplumsal unsurlar, kültürel birikim, düşünsel ürünler ve bilimsel bilgi gibi birçok bileşenin farklı oranlardaki katkı ve şekillendirmeleri doğrultusunda somut ürünler ve düşünsel yaklaşımlar ortaya koyan çok girdili bir disiplindir.
-
1/10/2013
Wallace Stevens'ın şiiri “The Man with the Blue Guitar” (1937) (“Mavi Gitarlı Adam”) gerçeğin imgeleme, imgelemin gerçeğe dönüşümünün lirik bir öyküsünü yaratırken, Joan Miró’nun “The Constellations” (1940-41) (“Yıldız Kümesi”) adlı yapıtı da gerçeklik algılamalarının gerçeküstücü özgür taşkınlıklarının yer aldığı kozmik imgelem evrenini sergilemektedir. 
-
23/9/2013
Bu raporda, günlük kullanım nesnelerinin batı sanat tarihinde gerçekleştirdiği evrim incelenerek, günümüz sanatı bağlamında, ‘buluntu’ kavramı üzerinden bir sanat stratejisi üretilmesi hedeflenmiştir.
-
19/8/2013
Bu çalışmada mimariye ve özellikle ‘günümüz Türk mimarisi’ne 20. yüzyılda etkili olan dört filozofun kavramlarıyla -felsefeyle- bakılarak, mimarlığın bir tür felsefi eleştirisi yapılmakta; Zeitgeist ile mimarlık arasındaki ilişkinin mimari yapılarda nasıl nesnelleştiğinin yanıtı aranmaktadır.