-
17/8/2017
Bu çalışma, çağdaş kapitalizm etkisi altında “yer” kavramının dönüşümünü araştırmaktadır. 
-
9/8/2017
Hem gerçek hem efsanevi hayvan imgesi, sanat tarihsel süreçte en çok başvurulan imgelerdendir. Hayvansı imgelerle kurulu düşler âlemi, temellerini ilkel kültürlerden almakta ve birçok kırılma yaşayarak günümüze kadar evrilmektedir. 
-
2/8/2017
Bu çalışmada amaçlanan, günümüz sanatçılarının yapıtlarını mekân-biçim-anlam ilişkileri açısından konumlandırmaktır.
-
27/7/2017
Bu çalışmada, küreselleşme düşüncesi anlam açısından irdelenmenin yanında sürecin sanat anlayışına olan etkileri ve toplumsal değişimin bu etkileşimi ne kadar hızlandırdığı incelenmiştir.
-
13/7/2017
Bu araştırma, kentlerin son küreselleşme dalgasından nasıl etkilendiklerini, geçirdikleri evrimi ve zaman içinde oluşturdukları kültürel ekonominin kazandığı önemi incelemektedir. 
-
5/7/2017
Bu tezde, III. Reich yönetiminin kültür politikaları ve nasyonal sosyalist ideolojinin sanata yansımaları incelenmiştir.
-
29/6/2017
Bu tezin amacı, Türkiye'ye serbest pazar ekonomisini sokan liberallerin yönetiminde Türk devletinin kültürel politika tercihlerinin araştırılmasıdır.
-
22/6/2017
Bu tez, bireysel/toplumsal sorunsalların edebiyat ve resim diliyle dışavurumunda paylaşılan ortak dilin izini sürmeyi amaçlamaktadır.
-
13/6/2017
Bu çalışmada, Türkiye'deki kavramsal sanat uygulamaları, temelde İngiliz ve Amerikan kavramsal sanatçılarının ortaya koyduğu teori ve kavramlar çerçevesinde ele alınmıştır. 
-
7/6/2017
Bu tezin başlıca amacı, ABD’de II. Dünya Savaşı sonrasında resim sanatında ortaya çıkan soyut dışavurumculuk akımı ile aynı dönemde SSCB’de hâkim olan sosyalist realist sanatı incelemek ve Soğuk Savaş döneminin iki kutuplu sisteminde ABD ve SSCB’nin kültürel alandaki üstünlük mücadelesine ışık tutmaktır. 
-
1/6/2017
Bu çalışmada, 19. yüzyılda yoğunlaşan resim ve müzik arasındaki karşılıklı etkileşim, farklı bir perspektiften sunulmaktadır.
-
18/5/2017
Bu çalışma, modernitenin bir sonucu olarak hızın sanatta gösterim biçimlerini Batı sanatından seçilmiş örnekler üzerinden incelemeyi amaçlar. 
-
11/5/2017
Mekânı etkileyen kapitalist üretim ilişkileri ile örgütlenme biçimlerinin neler olduğu; bu güçlerin mekânı nasıl dönüştürdüğü ve mekânı çalışma konusu edinen mimarlık disiplininin tüm bunlar karşısında kendi epistemolojisini nasıl kurması gerektiği bu çalışmanın konusudur. 
-
4/5/2017
Bu çalışmada, ‘biçimsel dönem’ olarak da ifade edilen videonun erken döneminin teknolojik ve kavramsal altyapısı ve modernizmle olan ilişkisi irdelenmiştir. Ayrıca, güncel sanatta yeni video pratikleri bağlamında 1990’lar sonrasında video sanatının yaşadığı dönüşüm ele alınmıştır.
-
27/4/2017
Bu çalışmada, Aby Warburg'un bellek atlasının ve André Malraux’nun hayalî müzesinin günümüz sanatındaki etkileri incelenmiştir. 
-
11/4/2017
Araştırma kapsamında, mevcut sistemle ilintili sorunlar, Ursula Le Guin’e ait "Mülksüzler" romanı üzerinden incelenmekte ve bu sorunlara karşı çıkmayı amaç edinen mimari girişimler araştırılmaktadır.
-
6/4/2017
Postmodernizm, modernlik ve modernizm üzerine tekrar düşünmek için fırsat yaratmıştır. Bu nedenle postmodernizm, modernizmin karşıtı olarak alınıp reddedilmek yerine; içinden geçilmeli ve yüzyıl sonuna gelinen bir dönemde, 20. yüzyıla özgü bir modernist bilinci kurabilmek için itici güç olarak değerlendirilmelidir. 
-
30/3/2017
Tezin amacı, seksenli yıllarda İstanbul’da sunulan, önerilen ve/veya üretilen kentsel projelerin, popüler yazılı medya aracılığıyla temsili üzerinden bir izlek oluşturarak, İstanbul’un kentsel söylemini yorumlamaktır.
-
21/3/2017
Bu çalışmada, zamanın varlık olarak fotoğrafa yansıması incelenmektedir. Fotoğrafın zaman ile arasındaki akışkan ve karmaşık ilişkiyi irdeleyebilmek için, zaman kavramının tanımından yola çıkılarak, gerçeklik algısı ve varlık ile nasıl bir ilişki içinde olduğuna bakılmaktadır.
-
9/3/2017
Bir televizyon anlatısı olarak Survivor programının, "gerçeklik" bağlamında doğayı nasıl sunduğu bu çalışmanın çıkış noktasını oluşturmaktadır.