-
22/2/2017
Bu çalışmada, 1980'lerle birlikte bir televizyon türü olarak ortaya çıkan reality şovlar incelenmektedir. 1980'lerin ekonomik ve kültürel göstergeleri çerçevesinde ele alınan reality şovlar, dönemi karakterize eden temel dinamiklerden biri olan teknolojik gelişmeler ve neoliberal politikaların üstbelirlediği televizyon endüstrisinin melez bir formatıdır.
-
27/2/2017
"Ben, Bellek: İmge" başlıklı bu tezde, sanatta kişisel mit olgusunun tarihsel süreci irdelenmiştir.
-
8/2/2017
Bu çalışma, günümüz sanat yapıtının izleyici ile kurduğu diyaloğu mekânsal bağlamında irdelemeyi hedeflemektedir. Bu anlamda, mekânın farklı eğilimlere sahip filozoflarca nasıl değerlendirildiği, hangi düşünsel sistemler üzerinden ele alındığı ve bunun oluşan sanat formlarında nasıl karşılık bulduğu önemlidir.
-
2/2/2017
Bu çalışmada, Sanayi Devrimi'nden günümüze teknolojik gelişmelerin sanata yansımaları incelenmiştir. 
-
26/1/2017
Bu çalışmada, 20. yüzyılda mekanik sistemlerin ve makinaların sanat yapıtlarında kullanılması değerlendirilmiş, dönemin örnek yapıtları teknik bakış açısıyla çözümlenmiştir.
-
19/1/2017
Bu tez, Türkiye’de 1950’li yıllarda yaşanan mimari çağdaşlaşmayı anlamak için, 1958 Brüksel Expo’sundaki Türk Pavyonu’nu ayrıntısıyla incelemeyi amaçlamaktadır. 
-
11/1/2017
Bu çalışmanın amacı sanatsal bağlamda atığın kullanımını tartışmaktır. Atık ürünlerin dönüştürülmesinde sanatın rolü, işlerinde atık maddeleri kullanan sanatçıların yaklaşımları ve yöntemleri üzerinden sorgulanmaktadır.
-
4/1/2017
Konstrüktivist heykel anlayışının etkileri, eğitim amacıyla Paris'e gönderilen sanatçılarımız aracılığı ile ülkemiz heykel sanatına yansımıştır. Özellikle ülkemizde 1950’li yıllardan itibaren soyut heykel sanatının ilk örneklerini veren sanatçılarımızın yapıtlarında konstrüktivist çözümlemeler karşımıza çıkmaktadır.
-
28/12/2016
Bu çalışmada, nadire kabinelerinin modern dünya anlayışının oluşmasında oynadığı rol ele alınmaktadır. 
-
7/12/2016
Minimalistler resimlerinden artistik biçimleri, renkleri atmışlardır. Tuvallerin formlarını oluşturan sınırları yapıtlarına dahil etmişlerdir. Mekân resimlerin bir elemanı haline gelmiştir. Heykeltıraşlar ise yapıtlarında geleneksel heykelin vazgeçilmezi olan “kaide” unsurunu ortadan kaldırmışlardır. 
-
8/11/2016
Bu çalışmanın amacı, duyumsama ve deneyime dayanan psikocoğrafyanın ve psikocoğrafi haritaların, kentin görünmeyen ya da göz ardı edilen bileşenlerinin ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması konusundaki yaratıcı etkinliğinin irdelenmesidir. 
-
1/11/2016
Bu tez çalışması, müşterekleştirme pratiklerini, Gezi Parkı protestolarının ardından çeşitlenen mahalle forumları ve işgal deneyimlerine odaklanarak ele almakta; müşterek alanların savunusu ve buna bağlı olarak gelişen yeni yaratıcı aktivizm pratiklerini Kadıköy'den bakarak incelemektedir. 
-
25/10/2016
Bu çalışmada, 1990-2010 yılları arasında Türkiye güncel sanat alanında meydana gelen gelişmeler incelenmiştir.
-
19/10/2016
Bu tezin temel amacı, konstrüktivizm akımının iki önemli temsilcisi olan Alexander Rodchenko ve El Lissitzky’nin grafik sanatına olan etkilerini ve katkılarını ortaya koymaktır. 
-
10/10/2016
Bu çalışmada, hazır nesnenin sanata dahil edilişinden itibaren günümüze doğru gelinen süreçte geçirdiği evreler ve günümüz sanatına etkileri incelenmiştir. 
-
2/10/2016
Çalışma, özellikle 2000’li yıllarda sıklıkla görülmeye başlanan neoliberal politikalara karşı kamusal alanı kullanma saikiyle düzenlenen sivil itaatsizlik eylemlerinin, estetik ile ilişkisini kuramsal bir temel üzerine yerleştirmeye odaklanmıştır. 
-
26/9/2016
Bu çalışmada, mekân kavramı ve bu kavramın sanatta yansımaları çeşitli sanatçıların üretimlerine ve süreçlerine değinilerek ele alınmıştır.
-
19/9/2016
Bu çalışma, içinde bulunduğumuz, “son” söylemlerinin çoğaldığı dönemi ve sanata yansımasını anlamayı ve değerlendirmeyi amaçlar.
-
15/9/2016
Bu tez, sömürgeci söylemin üretim aşamasında İngiliz devletinin hizmetinde siyasi bir araç olarak kullanılan antropolojinin ve bu kullanım sırasında ortaya çıkan etnografik sergilerin tarihini, içeriğini ve halka sunuş şeklini ele almaktadır. 
-
8/9/2016
Günümüzde propaganda, ikna edici iletişim veya siyasal iletişim kapsamında ele alınan temel bir akademik başlık olarak yer almaktadır. Propaganda eylemliliği içinde kullanılan temel kitle iletişim araçlarının büyük bir bölümünü, grafik ürünler ve özellikle afişler oluşturmaktadır.