-
9/12/2018
Bu çalışma sanat eleştirisinin ortaya çıkışını, tarihsel süreçlerini, dönüm noktaları ve ana kaynakları ile incelerken, esas olarak Türkiye'de sanat eleştirisi kültürünün gelişimini konu almaktadır. 
-
3/12/2018
Bu tezin amacı 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Ortadoğu'da çağdaş sanat alanında yaşanan hareketliliğin sanat ve sermaye ilişkisi üzerinden araştırılmasına dayanmaktadır. 
-
15/11/2018
Çalışmamızın temel tezi, sinema filmlerinin desteklenmesi mekanizmasının, neoliberal bir müdahale aracı olduğudur. Çalışma kapsamında, sinema filmlerine sunulan devlet desteğinin piyasanın genişlemesinin desteklenmesine dönük etkileri incelenecektir.
-
9/11/2018
Bu tez çalışması ile Doğu ve Batı’nın kesişme noktası olan İstanbul’da, fotoğrafın icadından itibaren Osmanlı İmparatorluğu döneminde gerçekleştirilen fotoğraf çalışmalarının oryantalizm perspektifinden incelenmesi amaçlanmıştır. 
-
31/10/2018
Bu tezde Bağdat Caddesi ve yakın çevresinde kentsel dönüşüm-gündelik hayat-ev olgusu arasında bağlantılar kurulmaya çalışılacak; dönüşüm süreçlerini mümkün kılan motivasyonlar, süreç içinde yaşanan strateji ve taktik mücadeleleri ve ortaya çıkan sorunlar ele alınacaktır.
-
22/10/2018
Bu çalışma, çağdaş sanat eserlerinde kadim metinlerin kullanılmasının, günümüz madun topluluklarının hayatlarına nasıl ışık tutabileceğini araştırmaktadır.
-
15/10/2018
Bu çalışma, uydurma belgesellerin (melgesellerin), belgesellerin gerçeklik söylemi üzerindeki olası etkisini ve bu tür filmlerin belgesele olan eleştirisini ele almayı amaçlamaktadır. 
-
5/10/2018
Bu tez,Türk kültür politikasını doğrudan şekillendiren nosyonları tasvir etmek amacıyla devlet etnografya müzelerine odaklanır.
-
28/9/2018
Bu tez çalışmasında, Avrupa’da akılcılık düşüncesinin gelişimi, bu düşüncenin modernite ve kapitalizm arasındaki bağlarının incelenmesi ile başlanmış, akılcılık olgusuna yönelik eleştiriler felsefe ve avangard sanat alanlarında araştırılmıştır. 
-
20/9/2018
Bu çalışmada Türkiye’de fotoğraf ve müzeciliğinin geçmişten günümüze geldiği konum irdelenmekte,Türk fotoğrafçılar, genç sanatçılar ve Türk fotoğrafı üzerine yapılacak akademik çalışmalar için en uygun ortamı sağlayabilecek bir çağdaş fotoğraf müzesi modeli sunulmaktadır.
-
9/9/2018
Bu çalışmanın amacı, 1960'larda Türkiye'nin geçirdiği toplumsal ve siyasi değişimlerin görsel sanatlar üzerindeki etkisini irdelemektir. 
-
2/9/2018
Bu çalışma, cins–tür ilişkisi bağlamında sanat kavrayışı analizidir. Sanat kavrayışının analizi, sanatı tanımlayan koşulların belirlenmesini gerektirir. Bu bağlamda araştırmanın, sanat kavramını tanımlamaya yönelik bir araştırma olduğu belirtilebilir. 
-
26/8/2018
Bu tezde, Ankara ve İstanbul’un kamusal alan heykelleri, 1980-89 döneminin kültürel, sanatsal ve siyasi ortamı göz önüne alınarak incelenmiş ve değerlendirilmiştir. 
-
19/8/2018
Bu araştırmanın konusu, toplum bilimci Marc Augé’nin çağdaş kapitalist sistemin zaman-mekân kavrayışının bir sonucu olarak betimlediği ve “yer-olmayan” olarak isimlendirdiği yeni mekân tipolojisinin gerçekleşme süreçlerinin incelenmesidir. 
-
10/8/2018
Bu çalışmanın amacı, sanat ve siyaset kavramlarının ortaklığı bazında yaşanan olayları analiz etmektir. Böylece bu ilişkinin yasamın içindeki farklı formlarını, katılımcıların da katkısıyla yeniden şekillenişini göstermek ister. 
-
2/8/2018
Bu tezin amacı, küreselleşmenin ve küresel kent söylemlerinin kentsel mekân ve mimarlık üzerindeki etkilerini İstanbul örneği üzerinden incelemektir. 
-
27/7/2018
Entelektüel bir söylem aracı olan mimarlığın, “düşünme ve eyleme dökme” aralığından yola çıkan bu çalışmada, mimarlığın bu düalistik yapısını açığa çıkaran ürünler olarak manifestolar incelenir. 
-
19/7/2018
Bu tez, Sovyet sahne tasarımcılarının, sahne tasarımına getirdikleri yeni estetik anlayışlar üzerinden bir okuma yapmaya, bunları görünür kılmaya odaklanmıştır. 
-
13/7/2018
Bu çalışmada, modern kitle eğlence biçimleri olarak ucube gösterileri ve korku sineması arasındaki bağlantının, iki sanayi dalının da öncü figür ve kurumlarından hareketle tartışılması amaçlanmaktadır. 
-
6/7/2018
Bu çalışma günümüz Türk sanat piyasasında, sanat eserlerinin değerinin nasıl inşa edildiğini anlamaya yönelik bir çabadır. Sanat piyasasının konfigürasyonunu, sanat eserlerini değerleme sürecini takip ederek failler arası etkileşimler üzerinden incelemektedir. 