-
22/5/2012
Tiyatroların özelleştirilmesi ve "muhafazakar sanat" tartışmaları, AKP’nin kültür politikaları üzerine yeni bir tartışmanın başlamasına vesile oldu. Bu, farklı ölçeklerde ve çokboyutlu bir şekilde ele alınması gereken bir konu kuşkusuz.
-
13/2/2012
Londra’daki Uluslararası Görsel Sanatlar Enstitüsü INIVA’da, dokumacılık üzerinden sömürgecilik tarihinin ve emek meselesinin irdelendiği "Social Fabric" başlıklı bir sergi açıldı. 
-
4/2/2012
“Arap Baharı” olarak anılan olaylarla birlikte, Batı’da da Arap ve Ortadoğu sanatıyla ilgili ciddi bir “canlanma” yaşanıyor. Venedik Bienali’nde Arap Baharı’na göndermede bulunan sergiler açılıyor...
-
10/11/2011
Chin-tao Wu, “Bienaller Gerçekten Sınır Tanımıyor mu?” başlıklı yazısında, uluslararası sergilere katılan sanatçıların hayat öykülerini inceliyor ve çağdaş sanat dünyasının Batı merkezli olmaktan çıktığı iddialarının altını kazıyordu. Chin-tao Wu’nun bulgularına göre, uluslararası sergilerin Batı kökenli olmayan sanatçılarının büyük çoğunluğu, doğdukları yerlerden ayrılıp Paris, Londra, New York gibi merkezlere taşınmışlardı.