-
11/4/2016
Aralarında Margaret Atwood, Naomi Klein ve Emma Thompson gibi ünlü yazar ve sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup Guardian’da yayınlanan bir açık mektupla British Museum’u petrol devi BP’yle olan sponsorluk anlaşmasını sona erdirmeye çağırdı.
-
9/11/2015
SALT, 3 Ekim 2015 tarihinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada petrol, kömür veya gaz şirketlerinden destek kabul etmeyeceğini duyurdu. Fakat SALT'ın ve Vasıf Kortun’un, fosil yakıt üreten şirketlerle ilişkileri hiç de iç açıcı değil.
-
20/10/2015
British Museum’da, BP’nin yol açtığı çevre tahribatının ve işlediği insan hakları ihlallerinin protesto edildiği bir gerilla tiyatro gösterisi düzenlendi. Eylem, BP’nin Kolombiya’da işlediği suçların mağdurlarından Gilberto Torres’le dayanışma amacı taşıyor, British Museum’u petrol şirketiyle bağlarını koparmaya çağırıyordu.
-
21/10/2015
Korkunç bir çevresel yıkım siciline sahip olan BP’nin Chicago Mimarlık Bienali’nin sponsoru olduğunu göz önünde bulundurarak, bu etkinliğin tanıtımına herhangi bir şekilde katkıda bulunmayı reddediyorum.
-
30/9/2015
Aralarında Caryl Churchill, Martin Rowson, Hans Haacke ve Royal Court Theatre’ın da bulunduğu yaklaşık 180 sanatçı ve sanat kuruluşu petrol şirketlerinden hiçbir zaman sponsorluk yardımı almayacaklarına dair yemin ettiler.
-
14/9/2015
Protestocular, petrol devi British Petroleum’un, Tate Modern ve British Museum gibi kültür kurumlarını destekler görünüp, kendi imajını ‘sanatla temizlemesine’ karşı çıkıyorlar.
-
17/6/2015
Tate müzeleriyle petrol şirketi BP arasındaki sponsorluk ilişkisini protesto etmek amacıyla Turbine Hall’u işgal eden eylemciler müzede yirmi beş saatlik bir performans gerçekleştirdi.
-
4/2/2015
Tate müzelerinin BP ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının detayları mahkeme kararıyla açıklandıktan sonra, petrol devinin Müze'ye toplam 3,8 milyon sterlin ödediği ortaya çıktı. Yıllık ortalama 224.000 sterline denk gelen bu ücret, Damien Hirst’ün elmas kaplı kafatası “For the Love of God” adlı eserindeki bir diş kadar bile etmiyor.
-
30/12/2014
Direnişçi sanatçılarla çevrecilerin istediği oldu: Tate müzeleri, BP ile arasındaki tartışmalı sponsorluk anlaşmasının kamuoyundan gizlediği ayrıntılarını ortaya dökmek zorunda kalacak. Protestoların artmasına neden olacağı ve başka şirketlerden para toplamasına sekte vuracağı gerekçesiyle Tate bilgi vermeyi şimdiye kadar reddediyordu.
-
1/10/2014
Tate müzelerinin kirli sponsorluk anlaşmalarını gündeme taşımak amacıyla kurulan Liberate Tate kolektifi üyesi ve destekçisi yüzlerce kişi, Eylül ayı başında Tate Modern’de Maleviç’in Siyah Karesi’ni yeniden yorumladı.
-
11/7/2012
İngiltere'de Tate müzelerinin petrol devi BP'yle olan sponsorluk anlaşmasını sona erdirmesi talebiyle kurulan ve bu amaçla eylemler düzenleyen Liberate Tate girişimi, 7 Haziran günü Tate Modern'daki Turbine Hall'a "kamuya armağan" olmak üzere bir rüzgâr türbin kanadı yerleştirdi.
-
28/2/2012
23 Şubat günü Londra’daki yüzlerce BP ilanı, şirketin Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyatlarının sponsoru olmasını protesto eden aktivistlerin hedefi oldu. Aktivistler, benzin istasyonlarında, ilan panolarında ve BP sponsorluğundaki kültür kurumlarında bulunan BP’nin meşhur ayçiçeği logosunu tahrif ettiler.
-
23/12/2011
Britanya’nın en büyük dört sanat kurumu, British Museum, Ulusal Portre Galerisi, Kraliyet Operası ve Tate müzeleri, son dönemlerde artan protesto ve kampanyalara rağmen petrol şirketi BP ile olan sponsorluk anlaşmalarına devam edeceklerini açıkladılar
-
18/12/2011
Tate müzeleri, çevrecilerin ve sanatçıların başlattıkları kampanyaların ardından petrol devi BP’yle 20 yıldır devam eden sponsorluk anlaşmasını gözden geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda, “Art Not Oil” ve “Liberate Tate” gibi grupların inisiyatifiyle başlatılan kampanyaya, Tate ziyaretçileri ve üyelerinden 8000 kişi katıldı.