-
23/2/2020
Yirmi yıllık enformasyon istilası; sinirsel aşırı yüklenme; kitlesel psiko-farmakoloji; yatıştırıcı, uyarıcı ve öforik madde kullanımı; korkuya, yalnızlık ve endişeye çevrilen sosyal güvencesizlik, psiko-sferde belirginleşiyor...
-
22/3/2017
Bugün güvencesiz bilgi işçilerinin –yeni kuşağın büyük kısmının– karşı karşıya olduğu temel sorun, örgütlenme ve dayanışma süreçlerini başlatamamaları. Neden? Çünkü tek tek işçiler arasındaki ilişkinin en temel özelliği, fiziksel yakınlığa sahip olmamaları ve birbirlerini rakip olarak görmeleri. Dayanışma sadece politik veya ahlaki bir değer değildir, varlığının koşulu empatidir.
-
2/1/2017
Bir simülasyon olarak tasavvur edildiği ölçüde benlik dediğimiz şey, başkaları tarafından denetlenen ve tasarlanan özneleştirme süreçlerine maruz bırakılıyor. Dolayısıyla, günümüzde özneleştirme “tasarım”dan ziyade büyük ölçüde mühendislikle ilgili bir süreç haline geldi.
-
27/1/2016
Yugoslavya’yı hatırlıyor musunuz? 25 milyon nüfuslu, gayet sağlam bir federasyondu. Farklı etnik ve dinî topluluklar birlikte yaşıyor, fabrikalar işçiler tarafından yönetiliyordu; kimse aç değildi – ta ki, IMF; Hırvatları Ortodoks Sırplara karşı dinî savaşa kışkırtan Papa; ve faşist Ustaşalar’a silah gönderen Almanya devreye girene kadar.
-
6/3/2013
Peter Szondi, tragedya için önlenemez bir etkileşim ve çatışmaları engellenemeyen güçlerin ortak huzursuzluğu der. Gelecekte de, geri dönüşü olmayan bir yıkım, çevre kirliliği ve yoksulluk bizleri pusuda bekliyor.