Bir televizyon anlatısı olarak Survivor programının, "gerçeklik" bağlamında doğayı nasıl sunduğu bu çalışmanın çıkış noktasını oluşturmaktadır.
Bu çalışmada, 1980'lerle birlikte bir televizyon türü olarak ortaya çıkan reality şovlar incelenmektedir. 1980'lerin ekonomik ve kültürel göstergeleri çerçevesinde ele alınan reality şovlar, dönemi karakterize eden temel dinamiklerden biri olan teknolojik gelişmeler ve neoliberal politikaların üstbelirlediği televizyon endüstrisinin melez bir formatıdır.
Geride bıraktığımız on yılda, bir yandan toplumsal gerçekçiliğin öte yandan dünyanın sonuna dair fantezilerin yükselmesiyle kendini gösteren trajik realizmin altında, orta sınıfın bütün sıradan hayallerinin tükenmesi yatıyor. Bu ne Sofokles’in ne de Shakespeare’in trajedisi; bu, Arthur Miller’ın karnından bıçakladığı Satıcının Ölümü’nün nihai somutlaşması.
Homeros’un zamanında Olimpos tanrılarının temaşa nesnesi olan insanlık, şimdi kendi kendinin temaşa nesnesi. İnsanın kendine yabancılaşması öyle bir boyuta ulaştı ki, kendi yıkımını en yüksek estetik haz olarak yaşıyor.
Digitürk dünyasının yarışma programları ve diziler üzerinde yoğunlaşan kanalı Foxlife, 2010 yılının Aralık ayından başlayarak 'Work Of Art: The Next Great Artist' ("Sanat İşi': Bir Sonraki Büyük Sanatçı') adlı yarışmanın ilk sezonunu yayınlamıştı.