-
15/12/2018
Bir zamanlar duvarınıza astığınız sanat eseri size haz verirdi ama satmaya niyet etmediğiniz sürece ondan maddi bir beklentiniz olmazdı. Artık öyle değil. Bugün o sanat eseri duvarınızda asılı durmaya devam ederken size para sağlayabilir
-
22/6/2018
-
17/5/2017
New York’un Doğu Harlem semtinde, belediyede çalışan çöp toplama görevlisi Nelson Molina’nın kurduğu bir müze var: “Çöpteki Hazineler Müzesi”. Müze, Molina’nın çöplerden toplayarak sakladığı afişlerden röprodüksiyonlara, masklardan oyuncaklara, aile fotoğraflarından şehir haritalarına kadar binlerce nesneyi biraraya getiriyor.
-
18/9/2016
Öğrenciler, lüks markaların çağdaş sanatla ilişkilendiğinin farkında; Pinault ve Arnault gibi insanların, sanat eserlerine yatırım yaptıklarını, artık iş dünyasının patronlarının birer sanat hamisi olduklarını görüyorlar. Biliyorlar ki bu şirketler, ilerde onların işverenleri olacak...
-
25/1/2016
Sanat koleksiyoncularıyla ilgili ticari bir veritabanı olan Larry's List, geçtiğimiz günlerde özel çağdaş sanat müzeleri üzerine bir araştırma yayınladı. “Özel Sanat Müzeleri Raporu”, 45 ülkedeki 317 özel müzeden toplanan bilgileri biraraya getiriyor.
-
28/3/2015
Dünyadaki servet eşitsizliği herkesin malumu. Ancak Ocak ayında yayınlanan bir rapor son beş yılda daha da kötüleşen durumu çok çarpıcı bir biçimde gözler önüne serdi.
-
15/12/2013
“Messiah” bugüne dek yapılmış en özel kemanlardan biri. 1716 yılında Antonio Stradivari’nin atölyesinden dışarı çıktığı ilk günden beri Menuhin dahil pek çok virtüöz ona ses vermiş.
-
21/7/2013
Dünyanın önde gelen koleksiyoncuları nasıl para kazanıyorlar? Hayırseverlik çalışmaları ile ekonomik etkinlikleri arasında nasıl bir ilişki var? Sanat eseri toplamak onlara ne anlam ifade ediyor ve bunun sanat dünyasına ne gibi etkileri var?
-
29/11/2011
Sanat dünyasında yeni bir sanat koleksiyoncusu nesli peyda oldu; en çarpıcı özellikleri, kamusal alanda görünür olmak için harcadıkları olağanüstü enerji. Yeni açılan nispeten küçük özel müzelere bile kayıtsız kalmak imkânsız.
-
23/10/2011
Art News gazetesinin hazırladığı “dünyanın en etkili sanat koleksiyoncuları” listesinin dördüncü sırasında Türkiyeli bankacı Halit Cıngıllıoğlu yer alıyor. Halit Cıngıllıoğlu’nun koleksiyonunda hangi eserlerin yer aldığı bir “sır” çünkü bu eserler göz önünde olmak yerine onun bankalarının kasalarında saklı.