Sanat, kara para aklayanlar için bulunmaz bir nimet. Hem kimliğinizi açıklamadan yüksek fiyatlara alım-satım yapabildiğiniz, hem de nakit ödeme seçeneğinin kabul gördüğü bir alan.
Floransa’daki Uffizi Müzesi, geçtiğimiz günlerde bir Michelangelo NFT’sini 170 bin dolara sattı ve koleksiyonundan Botticelli ve Tiziano gibi sanatçıların eserlerini de NFT olarak satışa sunmaya hazırlanıyor.
İstanbul’da 76 adet, Türkiye genelinde ise 1000’i aşkın tescilli binanın vakıflara devredildiği; bunlardan birinin de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) Fındıklı yerleşkesi olduğu ortaya çıktı.
Pandemi, tüm dünyada kültür ve sanat alanını ciddi biçimde etkiledi; maaş kesintileri ve toplu işten çıkarmalar, emeğinin karşılığını almakta normalde de zorlanan sektör çalışanlarını iyice köşeye sıkıştırdı. ABD'de sanat kurumları çalışanları arasında filizlenen yeni bir bilincin ilk sinyalleri, pandemiden önce belirmeye başlamıştı.
Sıcak savaş ve terör Bosna’da ve Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de insanlığın ortak değerlerinin temelini oluşturan kültürel mirasa çok büyük ve geri döndürülemez zararlar verdi.